Nieuws januari 2023

Helaas gebeuren er ook nare dingen in het leven...en ook die gaan niet aan mij voorbij.

In oktober 2022 heb ik een forse covid besmetting gehad waarvan ik tot op heden nog niet hersteld ben. Ik ga nu starten met een long-covid revalidatietraject. Omdat dit ook weer een extra belasting is en de spelkamer de afgelopen 3 maanden al niet gebruikt kon worden heb ik besloten om de spelkamer met onmiddellijke ingang te sluiten.

Ik hoop dat ik over niet al te lange tijd in ieder geval de therapie bij de paarden weer op kan pakken.

Voor meer info of vragen kunt u altijd het contact formulier invullen.

 

 

Dromen komen uit!!! En wel in januari 2022!

Van kinds af aan ben ik al gek van dieren; honden, katten, maar vooral paarden! Zo'n 15 jaar geleden kwam mijn grote droom uit: een eigen paard!

Nou ja, paard... de grootste maat pony, maar dat was voor mij ook goed genoeg. Cabo is inmiddels 25 jaar en wat heb ik vreselijk veel van hem geleerd! Tot vervelens toe heeft hij mij terug gehaald naar het hier en nu om maar niet in mijn hoofd te blijven zitten. Ik werd af en toe horendol van zijn wijze lessen. Maar wat heeft hij mij veel gebracht. Ik kan wel zeggen dat ik het aan hem te danken heb dat ik sta waar ik nu ben.

En met het opzetten van mijn praktijk voor speltherapie begon ik ook meer mogelijkheden te zien. Een uitbreiding van mijn droom...

Hoe mooi zou het zijn om mijn paarden (eh ja, het is er niet bij 1 gebleven) bij de therapie te kunnen betrekken? En kinderen ook kunnen laten ervaren hoe fijn en helend het contact met een paard kan zijn? Met nascholingscursussen begon dit steeds meer vorm te krijgen en nu is het dan zover!

Het is ook mogelijk om een ("spel"-)therapie traject te volgen bij de paarden. Dit is op stal waar mijn paarden staan in Breda (Vuchtschoot).

Voor meer info: zie

 

 

Wist je dat de Nederlands Vereniging van Speltherapeuten dit jaar 25 jaar bestaat?

Wist je dat de Week van de Vaktherapie dit jaar is van maandag 9 november tot en met zondag 15 november?

In deze week worden allerlei activiteiten georganiseerd om Vaktherapie meer zichtbaar te maken; zo worden er presentaties gehouden door collega vaktherapeuten, rondleidingen en lezingen gegeven, workshops georganiseerd, open huis gehouden, te veel om op te noemen.

Een overzicht van activiteiten kunt u vinden op https://www.weekvandevaktherapie.nl onder activiteitenoverzicht.

Vanwege de aangescherpte corona maatregelen zal ik voor de Week van de Vaktherapie een aantal voorlichtingsfilmpjes plaatsen om speltherapie meer bekendheid te geven.

DE WEEK VAN DE VAKTHERAPIE 9-15 november

De week van de Vaktherapie is van start gegaan! Iedere vaktherapeut kan iets organiseren om "ons" vak meer bekendheid te geven. In deze tijd wordt het ons allemaal niet makkelijk gemaakt; vanwege corona, vanwege bezuinigingen, vanwege veranderingen in het zorgverzekeringssysteem. En juist nu hebben mensen, jong én oud, passende hulp zo hard nodig.

Ik zal deze week iedere dag een nieuw filmpje plaatsen om speltherapie meer in beeld te krijgen.

Met dank aan een ontzettend creatieve collega: Gea Knol!

Vandaag een filmpje met uitleg voor kinderen over wat speltherapie inhoudt.

Woensdag: de 3e dag. Een filmpje over een jongen in speltherapie.

Donderdag de 4e dag van de Week van de Vaktherapie!

Vrijdag: de 5e dag van de Week van de Vaktherapie: over een meisje in speltherapie.