Wie ben ik?

Ik ben Kathy Happee en sinds vorig jaar werkzaam als speltherapeute bij Carla Roos Speltherapie in Gorinchem. Gedurende 2 jaar heb ik de post-HBO opleiding Speltherapie gevolgd bij de Hogeschool Utrecht en ik ben in juni 2019 afgestudeerd.

Ik ben het levende bewijs dat je nooit te oud bent om te leren en het nooit te laat is om je hart te volgen. Toen ik van de middelbare school af kwam ben ik Orthopedagogiek gaan studeren. Maar éénmaal mijn diploma binnen, kon ik geen passende baan vinden. Ik heb van alles aangepakt en uiteindelijk heb ik 17 jaar mee gewerkt in de praktijk van mijn man, die podotherapeut is. Vanwege (lichamelijke) overbelasting werd ik genoodzaakt naar ander werk te zoeken.

Als het roer dan toch om gaat, wil ik wel iets kiezen waar voor 100%  mijn hart ligt. Dat is bij kinderen! Speltherapie bleek een schot in de roos! Ik geniet van het pure contact met de kinderen en voel me dankbaar wanneer ik een verschil heb kunnen maken in het leven van een kind.

En nog ben ik niet uit gedroomd noch uitgeleerd: ik zou graag mijn praktijk willen ondersteunen met de hulp van een hond en/of paard. Ik ben een grote dierenliefhebber en kan intens genieten van het contact dat je met een dier kunt hebben. Ik weet dat dit geldt voor heel veel kinderen en ik zou deze “dier ondersteunde” contacten in de toekomst graag aan willen kunnen bieden. Dat daar nog wel het één en ander bij komt kijken, moge duidelijk zijn. Maar er wordt aan gewerkt…!

De tijd is nu rijp om ook mijn eigen praktijk van de grond te krijgen. Ik heb een prachtige ruimte gevonden die mij meteen aansprak (zolderverdieping van een oude woonboerderij) met genoeg ruimte voor allemaal leuke dingen om mee te spelen.